De Bewuste Visweek is begonnen!

4M7A2876.jpg

Bewust kiezen voor een gezonde zee? Wij doen mee!

Van 23 t/m 29 september is de Bewuste Visweek. Keurmerken MSC en ASC slaan de handen ineen en organiseren de Bewuste Visweek. Een week die in het teken staat van het bewust kiezen van vis om zo samen aan een gezondere zee mee te werken. Let dus op als jij je visje koopt deze week! (en daarna) Waarop? Op een ASC of MSC keurmerk.

MSC en ASC, wat?

MSC is voor wildvangst vis, en ASC voor kweekvis. Twee aparte keurmerken die dus staan voor duurzame en verantwoorde visserij. Waarom? Bij wildvangst vis zijn net weer andere dingen belangrijk dan bij kweekvis. Zo let MSC vooral op overbevissing en de impact van de vistechniek. ASC is meer bezig met de condities waarin vis gekweekt wordt zoals gezondheid van de vis en voedsel.

RVW Nico en Niek Waasdorp 02.jpg

Waar onze vis vandaan komt?

Wij werken intensief samen met onze vis-companion Eco Seafood uit Ijmuiden. Vader Nico en zoon Niek zijn al jaren bezig met de visserij een stukje duurzamer maken. Als visleverancier zijn ze volledig MSC en ASC gecertificeerd!

Alle vis die wij binnen krijgen en op jouw bord ligt is dus gegarandeerd duurzaam en verantwoord! Dus bewust genieten kan bij ons!

MOSSEL DINSDAG

20190910_TheGoodCompanion-11.jpg

Wij krijgen bijna het hele jaar door mooie Zeeuwse mosselen uit de Oosterschelde. Dus ook al zit er geen ‘R’ in de maand, bij ons kan je ze gewoon bestellen. Tegenwoordig zijn er namelijk ook hangcultuur mosselen die veel sneller groeien omdat de schelpen dicht onder het wateroppervlakte hangen. Dat vinden wij natuurlijk niet erg!

De mosselen die wij serveren hebben het Zeker Zeeuws keurmerk, wat betekent dat de mosselen gegarandeerd uit Zeeland komen. Dat is namelijk niet altijd het geval.

Op onze kaart staan 3 verschillende gerechten met gestoomde mosselen. De klassieke mosselen in witte wijn, een mediterrane met venkel en tomaat en een lichtpittige oosterse variant met groene curry en kokos.

Iedere dinsdag is het bij ons MOSSEL DINSDAG! Alle mossel gerechten voor maar €14,50!