5 tips om duurzamer te eten!

Veel mensen proberen het al, maar toch blijkt het vaak moeilijk om duurzaam te eten. Want waar moet je nou precies op letten? Wij hebben 5 tips op een rij gezet om het je iets makkelijker te maken.

1.     Doe slim je boodschappen

Ga één of twee keer per week boodschappen doen en koop zo in dat je genoeg hebt voor de rest van de week. Dit scheelt ook weer in de portemonnee omdat je niet elke dag dat extra dingetje in je mandje gooit. Hierdoor gooi je ook minder weg! Het klinkt als veel werk, maar als je hier even aandacht aan besteedt, dan pakt het beter uit!

2.     Maak gebruik van je restjes

Om even door te gaan op puntje 1, houd je iets over? Plan dan een avondje met restjes in. Scheelt weer koken en lekker is het toch al, want je hebt het al een keer gegeten. 😉 Krijg je het niet op? Vries het in! Side tip: kook wel iets wat je kan bewaren of invriezen.

3.     Eet lokaal!

Lokaal? Hoe lokaal precies? In principe alles wat uit Nederland komt, maar wel seizoensgebonden! Experimenteer met Hollandse groenten, maak iets nieuws en zet je ecologische voetafdruk. Nog een side tip: koop een groente en fruit kalender, dan weet je precies wanneer welke groenten en fruit in het seizoen zijn.

4.     Eet minder rood (en bewerkt) vlees

Vlees heeft toch wel een heel hoog impact op ons milieu. Dus iets minder daarvan eten kan absoluut geen kwaad. En als je dan toch een lekker stukje vlees wilt, speur de biologische afdeling af, het smaakt echt beter!

5.     Kies een visje met een keurmerk

Vis eten kunnen wij ook beter! Kijk goed of jouw visje een ASC of MSC-keurmerk heeft, dan weet je dat hij of duurzaam is gekweekt of duurzaam is gevangen. Zoals onze visjes op de kaart!

Geen zin om zelf aan de slag te gaan?

We maken natuurlijk graag een duurzaam visje voor je! Reserveren doe je hier.